Pyszne mięso „pod kołderką” – Zrobiłam na dwa dni, a poszło w kilka chwil.
34
Większość z nas lubi mięso. Dlatego też prezentujemy wyjątkowy przepis na mięso pod kołderką. Dzięki poniższemu przepisowi można przygotować naprawdę ciekawe, sycące i smaczne mięso, które powinno przypaść do gustu każdemu. Zapraszamy do przygotowania dania według tego przepisu,
Co jest potrzebne do przygotowania potrawy?
1 kilogram wieprzowiny
2-3 sztuki pomidorów
3 sztuki cebuli
3-4 ziemniaki
kilka ząbków czosnku
około 200-250 gramów sera
zioła
majonez
sól
Jak przygotować potrawę?
Przede wszystkim należy pokroić mięso na niewielkie kawałki i doprawić solą i pieprzem. Następnym krokiem jest potarcie ziemniaków na grubej tarce i pokrojenie cebuli w krążki. Natomiast pomidory należy pokroić w półpierścienie.
Ser również powinien zostać potarty na grubej tarce tak, jak ziemniaki. Całą potrawę należy ułożyć warstwowo na blasze do pieczenia w kolejności mięso, cebula, ziemniaki, pomidory posmarowane majonezem. Tak ułożone danie należy piec przez około 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Kilka minut przed końcem należy dodać sera, czosnku oraz ziołami dla smaku. Wówczas należy całą potrawę dopiec.