Wymieszaj kefir z sodą i odstaw na 2 minuty. Po tym czasie wbij jajka, dodaj olej roślinny i cukier, a następnie wymieszaj razem wszystkie składniki.Dodaj do masy przesianą mąkę i mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Następnie dodaj kakao i ponownie wymieszaj. Weź naczynie do pieczenia i wyłóż je pergaminem, a następnie przelej do niego ciasto. Piecz przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
Wymieszaj w garnku zwykły i waniliowy cukier z mąką i jajkami. Wymieszaj wszystko trzepaczką i dodaj połowę mleka. Całość podgrzej na małym ogniu i dodaj drugą połowę mleka. Gotuj do momentu, aż mieszanka zgęstnieje, cały czas mieszając. Nie doprowadzaj do wrzenia.
Weź jedną część ciasta i posmaruj przygotowanym kremem. Drugą część ciasta połóż na górze. Górę oraz boki ciasta również posmaruj kremem. Odciętą wcześniej część ciasta zmiel za pomocą blendera. Powstałymi okruchami posyp całość.