Do dekoracji:
Umyj jabłko, usuń rdzeń, pokrój na półksiężyce i przenieś do blendera. Zalej mlekiem i wymieszaj na gładką masę.
Następnie przecedź przez sito do mniejszego garnka, dodaj budyń karmelowy, łyżkę mąki kukurydzianej, dokładnie wymieszaj i gotuj, ciągle mieszając, przez około 2 minuty.
Wlej masę do szklanych filiżanek i ostudź. Wstaw do lodówki na około 2 godziny. W międzyczasie obierz drugie jabłko, usuń pestki i pokrój w drobną kostkę.
Przełóż na patelnię z odrobiną masła, posyp cukrem, cynamonem i gotuj na wolnym ogniu przez około 12 minut .
Dzięki temu deser nabierze niesamowitego karmelowego smaku. Wyjmij szklanki z lodówki i ułóż w każdej po łyżce pieczonych jabłek.
Na koniec posyp posiekanymi orzechami. Gotowe.