Sprawdzą się przede wszystkim w przygotowaniu błyskawicznych deserów. Mało kto wie jednak, że z ich pomocą możemy zrobić też ciekawe słone przekąski, na przykład z mięsem mielonym.
Główną zaletą tego przepisu jest szybkość przygotowania, z samym nadzieniem natomiast możesz dowolnie eksperymentować. Dobrym pomysłem będą smażone pieczarki, puree ziemniaczane lub ser z ziołami, puść wodzę fantazji.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do mięsa wraz z 1 jajkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowany mięsny farsz nakładaj na ciastko waflowe, rozłóż równomiernie, przyłóż drugim ciastkiem od góry i dociśnij. Tak przygotowane wafle pokrój na osiem części jak pizzę, lub na równomierne kwadraty (w zależności od tego czy używasz ciastek okrągłych czy kwadratowych).
W dużej misce roztrzep pozostałe jajka, wymieszaj z mlekiem, dopraw solą i pieprzem. Przygotowane wcześniej paszteciki zanurz w masie jajecznej. Nagrzej patelnię, smaż po obu stronach na złoty kolor.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.