Możesz zaskoczyć swoich gości, oferując im wyjątkową alternatywę dla standardowego, nudnego dania. Gwarantujemy, że Twoi goście pokochają to pyszne połączenie soczystego mięsa, delikatnej kapusty, pożywnych warzyw i aromatycznych przypraw.
Z marchewki i cebuli zrobić paski, a następnie podsmażyć je osobno na patelni.
Tłuczkiem lub tłuczkiem do mięsa pokrój mięso na cienkie, podłużne plastry. Dopraw obie strony mięsa solą i pieprzem. Aby uniknąć bałaganu, zawiń mięso w folię spożywczą.
Aby zmiękczyć liście kapusty, obierz je i odetnij twardsze, grubsze części. Wyjąć je i osuszyć ręcznikiem. Każdy liść kapusty zwinąć, kładąc na nim plaster mięsa, łyżkę marchewki i cebuli.
Mięso i kapustę włożyć do dużego garnka. Dodaj pokrojone pomidory. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Podczas gdy sos się gotuje, przygotuj go. W misce wymieszaj śmietanę, mąkę i posiekany koperek. Mieszaj śmietanę, mąkę i posiekany koperek przez wymagane pół godziny. Sos należy wlać do garnka razem z mięsem. Przed podaniem poczekać, aż sos zgęstnieje.