Ten przepis na zupę pochodzi od doświadczonego kucharza. Była to również ulubiona zupa mojej babci i mamy. Ja zawsze iść szybko, i mój dzieci nigdy denerwowali je. Jest łatwa do wykonania i nie wymaga wielu składników. Prosta zupa „Śnieżka” zainspiruje Twoje dziecko do jedzenia.
Obierz i umyj wszystkie warzywa. Następnie zetrzeć marchew & cebulę na grubej tarce. Ziemniaki pokroić na małe kawałki. Na łyżce masła podsmażyć starte warzywa. Gdy marchew i cebula zmiękną, wyłącz ogień. Jajka powinny być ugotowane na twardo.
Gdy bulion się ugotuje, dodać do niego groszek konserwowy i ziemniaki. Jajka zetrzeć na drobnej tarce. Gdy ziemniaki staną się już półmiękkie, dodać podsmażone warzywa do zupy wraz z utartym jajkiem. Gotuj zupę przez kilka minut. Posolić, dodać zioła, udekorować śmietaną i pietruszką. Pamiętaj, że zupa najlepiej smakuje na gorąco.