Do wykonania tego ciasta potrzebujesz tylko kilku składników ze swojej spiżarni. Dodatkowym atutem tego ciasta jest ukrycie w nim suszonych owoców i orzechów. Często nie są one chętnie zjadane przez dzieci, ale są pełne składników odżywczych.
Umieść owoce w misce i przykryj zimną wodą. Pozostawić na 30 minut. Umieść orzechy na gorącej, suchej patelni, aby je usmażyć. Dzięki temu łatwiej będzie usunąć skórkę. Po pół godzinie odlej wodę z owoców.
Zredukuj kawałki śliwek, moreli i orzechów włoskich.
Śmietankę o temperaturze pokojowej i mleko skondensowane dokładnie połączyć.
Wymieszać ze sobą wszystkie pozostałe składniki, tj. Do masy dodać małe krakersy, owoce i orzechy.
Za pomocą łyżki delikatnie wymieszaj składniki ze sobą. Dużą miskę przykryj folią clingową, a następnie przelej do niej ciasto. Brzegi powinny być równe.
Połóż folię na wierzchu masy i w razie potrzeby umieść nad nią talerz lub deskę, aby delikatnie ją obciążyć. Odstawić masę do lodówki do zastygnięcia. Folię można zdjąć, a ciasto umieścić na talerzu następnego dnia. Możesz zmienić podstawowy przepis, dodając do niego suszone owoce, takie jak daktyle, jabłka lub banany.