Beza z mikrofalówki – Delikatna jak chmurka. Zrobisz ją w kilka minut bez miksera.

Uwielbiasz bezę, ale jej przygotowanie kojarzy Ci się z długim suszeniem w piekarniku? Wypróbuj nasz przepis – dzięki niemu pyszna i delikatna beza będzie gotowa w zaledwie 10 minut!

Składniki:

  • białko z jednego jajka
  • 300g cukru pudru

Sposób przygotowania:

Białko i cukier dokładnie wymieszaj. Najlepiej zrobić to przy użyciu rąk. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub talerz z ręcznikiem papierowym.

Uformuj z masy małe kulki i ułóż je na blasze lub talerzu w odległości około 5 cm od siebie. Piecz w mikrofalówce na najwyższej mocy przez 3 minuty. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!