Krok 1 – Do rondelka wlej 0,5 litra mleka, dodaj 100 g kaszy manny i 2 opakowania cukru waniliowego. Gotuj wszystkie składniki, aż uzyskasz gęstą masę. Następnie przelej masę do przygotowanej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw do ostygnięcia.
Krok 2 – Teraz przygotujemy drugi krem. Do pozostałego mleka dodajemy 5 łyżek cukru i 1 opakowanie budyniu waniliowego. 0,5 litra. Mieszankę gotujemy, aż powstanie gęsty budyń.
Krok 3 – W misce ubij masło lub margarynę. Dalej ubijać schłodzony budyń po jednej dużej łyżce wraz z 250 ml kremowego serka.
Krok 4 – Rozłóż ubitą masę na wierzchu masy, którą zrobiłeś w kroku 1.
Krok 5 – Rozpuść 150g czekolady w gorącej kąpieli wodnej z 75 ml śmietanki. Umieść roztopioną czekoladę na wierzchu ciasta i pozostaw do schłodzenia w lodówce przez około 2 godziny.