Wystarczy tylko trochę pracy i 30 minut pieczenia, a można uzyskać naprawdę pyszne i chrupiące bułeczki. Najważniejszą zaletą tych bułeczek jest to, że można je przygotować bardzo szybko i nawet na drugi dzień są chrupiące i smaczne.
W pierwszej kolejności w misce mieszamy cukier, sól, drożdże, cukier oraz ciepłe mleko i wodę. Do takiej mieszanki stopniowo dodajemy mąkę i tworzymy ciasto.
Drugą, najlepiej większą miskę smarujemy masłem i wkładamy tam wcześniej przygotowane ciasto. Przykrywamy folią i czekamy aż wyrośnie.
Po wyrośnięciu ciasta, kroimy je na małe kawałki, z których uformujemy małe bułeczki.
Układamy je na blasze, która zostanie wyłożona papierem, a same bułki przykrywamy folią.
Tak przygotowane bułki pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.