Na blachę o wymiarach 20×20 wykładamy folię spożywczą. Na początek rozpuszczamy galaretki w 0,5 litra wrzątku i dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Następnie odstawiamy je do ostudzenia.
W trakcie smażymy na patelni, wyłożonej masłem, wiórki kokosowe z cukrem. Smażymy je, aż się zarumienią. W następnej kolejności ubijamy śmietanę na wysokich obrotach na sztywno – do śmietany 30% dodajemy fix, do śmietany 36% nic nie dodajemy.
Następnie do miski wsypujemy cukier puder, cukier waniliowy oraz twaróg, który dodajemy po jednej łyżce w trakcie, miksując wszystko na niskich obrotach. W momencie, gdy wszystkie składniki się połączą, dodajemy do nich galaretkę i delikatnie mieszamy.
Na dnie blachy wykładamy herbatniki, na które wylewamy gotową masę, a wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc do całkowitego stężenia. Smacznego!