Wymieszaj kefir z sodą i odstaw na 2 minuty. Po tym czasie wbij jajka, dodaj olej roślinny i cukier, a następnie wymieszaj razem wszystkie składniki.Dodaj do masy przesianą mąkę i mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Następnie dodaj kakao i ponownie wymieszaj. Weź naczynie do pieczenia i wyłóż je pergaminem, a następnie przelej do niego ciasto. Piecz przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
Wymieszaj w garnku zwykły i waniliowy cukier z mąką i jajkami. Wymieszaj wszystko trzepaczką i dodaj połowę mleka. Całość podgrzej na małym ogniu i dodaj drugą połowę mleka. Gotuj do momentu, aż mieszanka zgęstnieje, cały czas mieszając. Nie doprowadzaj do wrzenia.
Weź jedną część ciasta i posmaruj przygotowanym kremem. Drugą część ciasta połóż na górze. Górę oraz boki ciasta również posmaruj kremem. Odciętą wcześniej część ciasta zmiel za pomocą blendera. Powstałymi okruchami posyp całość.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.