Składniki:
Jajka należy w pierwszej kolejności schłodzić, a następie posolić i w ten sposób ubijać na sztywną pianę. Stopniowo do jajek podczas ubijania należy dodawać cukier. W następnej kolejności wlewamy olej, a po nim od razu mleko, nie zapominając o tym, że całość przez cały czas należy ubijać.
Mąkę razem z proszkiem do pieczenia należy przesiać i powoli dodać to do miski z ubitymi jajkami i innymi składnikami. Całość należy bardzo dokładnie wymieszać, aby pozbyć się grudek. Masa musi być gęsta oraz jednolita.
Formę do pieczenia należy podsypać mąką i olejem roślinnym. Na to kładziemy dodatkowo pergamin. Na dno wykładamy połowię ciasta, a potem nakładamy na to dżem.
Potem wykładamy na wierzch pozostałą część ciasta. Całość należy wyrównać – można zwykłą łyżką. W pierwszej kolejności nagrzewamy ciasto do 180 stopni, a potem temperaturę obniżamy do 160 stopni. Ciasto po włożeniu do piekarnika pieczemy od 40 do 45 minut.