Przygotowanie rozpocząć należy od przełożenia startych wcześniej jabłek do garnka i dodania do nich obu rodzajów cukru. Następnie należy je dusić na małym ogniu, aż to czasu, gdy jabłka zmiękną. Kolejno zmniejszyć należy moc kuchenki oraz dodać sok z cytryny wraz z kaszą manną.
Jeżeli zdecydujesz się na bułki tartej najpierw musisz podsmażyć ją na sucho na patelni, a później wymieszać z jabłkami. Wszystko kolejno należy wymieszać. Ostrożnie pracuj ze śmietaną, dodając ją porcjami, tak by ciasto nie okazało się zbyt rzadkie, powinno być natomiast gładkie. Nadaj mu kształt bochenka chleba.
Po podzieleniu go na dwie części, zawiń je w folie i odstaw do lodówki na 30 minut. Po tym rozwałkuj ciasto. Pierwszą część ciasta umieść na spodzie blachy o wymiarach 24 x 36 cm. Nadzienie wyłóż na ciasto i kolejno wyłóż drugą częścią ciasta.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.