Ten przepis oczyszcza płuca, oskrzela, a także wzmocni odporność. Pomaga również długoterminowym palaczom. Koniecznie go zapisz.

Chcesz oczyścić swoje oskrzela i płuca i wzmocnić odporność? Ten przepis jest dla Ciebie!

Poznaj receptę na naturalny antybiotyk, który skutecznie przeciwdziała grypie i doskonale dba o nerki, drogi moczowe i naczynia krwionośne. Nalewka reguluje ciśnienie krwi, wzmacnia odporność i chroni organizm przed powikłaniami zdrowotnymi. Wystarczy 20 kropli dwa razy dziennie!

Przetestuj przepis i zadbaj o swoje zdrowie!

Głównym składnikiem nalewki jest czosnek niedźwiedzi. Jest on szczególnie ceniony przez szefów kuchni i smakoszy ze względu na fenomenalny smak i aromat!

Ale to nie jedyne zalety tej rośliny. Czosnek niedźwiedzi uważany jest za naturalny antybiotyk. Niszczy bakterie, odtruwa organizm, usuwa toksyny i wpływa ochronnie na cały układ pokarmowy.

Czosnek, w przeciwieństwie do typowych antybiotyków, nie zaburza naturalnej flory bakteryjnej. Poznaj jego ogromną moc!

Zalety spożywania czosnku niedźwiedziego

Regularnie spożywany czosnek niedźwiedzi wykazuje pozytywny wpływ na zdrowie i prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Drogocenna roślina nie tylko zwalcza wirusy i bakterie, ale również:

  • oczyszcza układ pokarmowy z toksyn i złogów,
  • wspomaga pracę tętnić wieńcowych serca,
  • zmniejsza szkodliwe działanie nikotyny,
  • łagodzi trudności w oddychaniu,
  • optymalizuje krążenie krwi,
  • wspomaga pracę mózgu,
  • wzmacnia pamięć,
  • zmniejsza ból i stany zapalne,
  • przeciwdziała wrzodom żołądka.

Czosnek niedźwiedzi doskonale sprawdzi się także w przypadku depresji i nerwicy lękowej.

Przepis na fenomenalną nalewkę z czosnku niedźwiedziego

Przygotowanie nalewki Ci kilka chwil, jednak gotowa do spożycia będzie dopiero po 14 dniach.

W pierwszej kolejności musisz oczywiście zerwać świeży czosnek niedźwiedzi, opłukać go i wysuszyć. Liście pokrój na mniejsze kawałki i włóż do zamykanego, przezroczystego naczynia (możesz użyć butelki lub słoika).

Gdy naczynie będzie pełne, wystarczy dolać alkoholu (minimum 40%), zamknąć i odstawić na 14 dni w nasłonecznione miejsce.

Po zalecanym czasie po prostu odcedź miksturę, przelej ją do mniejszych butelek i przechowuj w lodówce. Nalewka jest zdatna do spożycia nawet przez 1-3 lat, jednak warto przygotowywać ją co roku.

Zdrówka!

error: Treść zabezpieczona !!