Jak zrobić domową chałwę w kilka chwil. Sklepowa się nie równa

Smak chałwy jest jedyny w swoim rodzaju. Możemy znaleźć mnóstwo osób, które uwielbiają ten smak oraz identyczną ilość osób, które uważają chałwę za niejadalną.

Ten przepis potrafi jednak zmienić zdanie wielu sceptyków chałwy. Wykonana samodzielnie, słodka, pyszna i bardzo zdrowa chałwa potrafi zachwycić nawet największych przeciwników tego smaku, szczególnie jeżeli występuje w towarzystwie herbaty.

Smakołyki przygotowane własnoręcznie zawsze są najlepsze. Co prawda chałwę możemy znaleźć w każdym sklepie, co nie oznacza, że nie możemy przygotować jej samodzielnie.

Składniki do przygotowania tego deseru dostępne są równie łatwo co już sam produkt.

Tym, co sprawia, że chałwa przygotowana w domu samodzielnie ma tak niepowtarzalny smak, są świeżo mielone składniki oraz miód zamiast cukru.

Składniki potrzebne do przygotowania chałwy:

  • 200 g nasion słonecznika.
  • 100 g orzeszków arachidowych.
  • 2-3 łyżki miodu w zależności od naszych upodobań może być więcej.

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!