Nie ma nic lepszego niż własnoręcznie przyrządzony domowy serek topiony – kilka chwil i gotowe

Uwaga! Do tego przepisy potrzebna będzie patelnia ze stali nierdzewnej. Patelnię kładziemy na małym ogniu i całą jej zawartość przez cały czas mieszamy, aby nic się nie przypaliło. Masa znajdująca się na patelni musi stać się płynna.

Jeżeli tak się stanie, to można dodać do niej masło, ciągle mieszając. Wszystko musi się ze sobą połączyć i stanowić jednorodną masę. Po zagotowaniu patelnię należy usunąć z ognia do wystudzenia. Przy czym należy pamiętać o tym, aby co jakiś czas, podczas studzenia masę serową na patelni przemieszać.

Kiedy masa już ostygnie można ją przełożyć do poszczególnych foremek, które należy włożyć do lodówki, aby całkowicie wszystko się ze sobą zestaliło. Potem pozostaje już tylko całość zjeść.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!