Do przygotowania dania warto wybrać całego kurczaka, zamiast np. piersi drobiowej dzięki temu rolada będzie bardziej soczysta. Jeżeli postanowisz zrobić roladę właśnie w taki sposób, to na początku konieczne będzie oddzielenie kości od mięsa, pamiętaj jednak, że skórę i tłuszcz można bez problemu pozostawić.
My przedstawimy przygotowanie tego dania z użyciem podudzi z kurczaka. Ilość mięsa warto dostosować do ilości osób, które mają to danie spożyć, ale zapewniamy, że danie jest tak pyszne, że szansa na zostanie jakichkolwiek resztek jest minimalna!
Gdy mięso jest pozbawione kości, należy je posolić. Czosnek kroimy w cienkie plastry i układamy na mięsie, po czym posypujemy delikatnie cukrem. Następnie mięso należy przykryć folią spożywczą i lekko ubić tłuczkiem. Gdy to zrobimy, zdjąć folię, a kurczaka posmarować musztardą.
W blenderze łączymy kilka ząbków czosnku, cebulę i bazylię (jeżeli nie mamy bazylii może to być inna zielenina). Folię aluminiową delikatnie smarujemy masłem, po czym układamy na niej plastry mięsa, które następnie smarujemy wcześniej przygotowaną ziołową masą.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.