Rodzinne posiłki mogą być jeszcze lepsze. Duszona wołowina to świetny sposób na urozmaicenie rodzinnego posiłku. Mięso jest delikatne i pyszne po zanurzeniu w kremowym sosie jogurtowym. Smak dania wzmacnia dodatek grzybów, które dodają bogatego aromatu.
Nie trzeba wybierać wyłącznie pieczarek. Możliwe są wszelkie grzyby sezonowe, w tym pyszne i popularne kurki. Ważne jest, aby używać świeżych składników. Gładkie puree ziemniaczane, makaron lub ryż – wszystko to będzie się dobrze komponować z tym daniem.
W dużym rondlu rozgrzej masło. Dodaj na patelnię posiekaną cebulę i grzyby. Gotuj do momentu uzyskania złotego koloru.
Wymieszaj mięso mielone z grzybami i podsmażoną cebulą. Gotować przez 10 minut. Następnie dodać wodę, musztardę i koncentrat. Dopraw tymiankiem. Zmniejsz ogień do średniego i pozwól gotować się przez 30 minut. Wymieszaj z mlekiem i jogurtem. Gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut.