Faszerowane gołąbki są na topie. To danie jest uniwersalne i można je wykorzystać na każdą okazję.

Oto zupełnie nowa wersja tradycyjnych gołąbków.

Możesz zaskoczyć swoich gości, oferując im wyjątkową alternatywę dla standardowego, nudnego dania. Gwarantujemy, że Twoi goście pokochają to pyszne połączenie soczystego mięsa, delikatnej kapusty, pożywnych warzyw i aromatycznych przypraw.

Do przygotowania mięsa w kapuście potrzebujesz:

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • kilka steków wieprzowych;
  • 150 mililitrów śmietany
  • 3-4 pomidory;
  • 1 cebula;
  • 1 marchewka;
  • 1 łyżka mąki pszennej.
  • Do smaku dodajemy sól, koperek i mielony czarny pieprz.

Instrukcje przygotowania krok po kroku

Z marchewki i cebuli zrobić paski, a następnie podsmażyć je osobno na patelni.

Tłuczkiem lub tłuczkiem do mięsa pokrój mięso na cienkie, podłużne plastry. Dopraw obie strony mięsa solą i pieprzem. Aby uniknąć bałaganu, zawiń mięso w folię spożywczą.

Aby zmiękczyć liście kapusty, obierz je i odetnij twardsze, grubsze części. Wyjąć je i osuszyć ręcznikiem. Każdy liść kapusty zwinąć, kładąc na nim plaster mięsa, łyżkę marchewki i cebuli.

Mięso i kapustę włożyć do dużego garnka. Dodaj pokrojone pomidory. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.

Podczas gdy sos się gotuje, przygotuj go. W misce wymieszaj śmietanę, mąkę i posiekany koperek. Mieszaj śmietanę, mąkę i posiekany koperek przez wymagane pół godziny. Sos należy wlać do garnka razem z mięsem. Przed podaniem poczekać, aż sos zgęstnieje.

Gotowe!

error: Treść zabezpieczona !!