Gulasz z piekarnika jest pyszny – Wystarczy umieścić wszystkie składniki na blasze do pieczenia i cieszyć się wspaniałym smakiem.

A może by tak gulasz z piekarnika? To możliwe! Wystarczy położyć wszystkie składniki na blasze do pieczenia, a potem cieszyć się wspaniałym smakiem!

Gulasz może być czasochłonnym daniem. Tym razem tak nie jest! Przyrządzenie go nie zajęło mi ani chwili. Jest łatwy do przygotowania w piekarniku. Cała moja rodzina uwielbia jego pyszne rezultaty. Ten gulasz jest pyszny i soczysty.

Czego szukasz?

  • 1,5 kg mięsa wieprzowego lub wołowego
  • 3 duże cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki bulionowe wołowe
  • 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu
  • 3 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka sproszkowanej papryki
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 kawałki drobno pokrojonego zielonego pieprzu
  • Sól do smaku
  • Do smaku, zmielony czarny pieprz
  • Do smaku dodać szczyptę majeranku
  • 1,5 l wody
  • Groszek (opcjonalnie).
  • Opcjonalnie marchewka

Sposób przygotowania:

Pamiętaj, aby dobrze umyć mięso przed pokrojeniem go w drobną kostkę. Obrać i posiekać cebulę i czosnek.

Przykryj blachę do pieczenia pokrywką. Umieść składniki w misce. Dodać kostki rosołowe i wszystkie przyprawy.

Zalej wszystko wodą. Umieść blachę na blasze do pieczenia. Piec przez około. Piec przez 90 minut w temperaturze 180°C. Możesz kontrolować czas pieczenia.

Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!