To pyszne, łatwe i tanie ciasto bez pieczenia, które robię w każdy weekend.

Ten przepis jest luksusowo wyglądający i jeszcze bardziej pyszny. Jest łatwy w przygotowaniu i można go szybko zrobić.

Składniki:

Spód:

  • herbatniki kakaowe – 150 g
  • herbatniki waniliowe – 150 g

Krem:

  • Kwaśna śmietana 600 g
  • Mleko skondensowane do gotowania 250 g

Dekoracja:

  • Mascarpone 250 g
  • Cukier puder – 100 g
  • Orzechy włoskie – 100g
  • Zmielone orzechy włoskie – 50g
  • Czekolada ciemna – 80g
  • Wielkość formy 22 x 28 cm

Sposób przygotowania:

Wyłóż formę do pieczenia folią. Na dnie formy musisz ułożyć herbatniki waniliowe i kakaowe w naprzemiennej kolejności.

Teraz przygotuj krem. Dodaj ugotowane słodzone skondensowane mleko. Wymieszaj, aby uzyskać gładki krem. Rozprowadź trochę kremu na wierzchu herbatników. Kontynuuj z kolejną warstwą herbatników.

Kontynuuj mieszanie, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Ostatnią warstwą jest krem. Wstawić do lodówki na godzinę. Następnie wyjmij foremkę z lodówki i udekoruj. Wymieszać mascarpone i cukier puder. Taką mieszankę należy nałożyć na boki.

Posiekaj czekoladę i udekoruj nią boki pokryte mascarpone. Wierzch deseru udekoruj posiekanymi i zmielonymi orzechami. Jesteśmy gotowi do podania. Ten deser wygląda tak luksusowo. Smacznego ! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!