Przygotowanie tej potrawy zaczynamy od ugotowania kapusty, ale wcześniej należy z niej usunąć górne liście. Następnie wlewamy wodę do garnka, a gdy się już zagotuje, wkładamy całe warzywo. Czekamy aż liście zaczną się oddzielać i gotujemy jeszcze przez 2 minuty. Następnie je wyjmujemy i studzimy.
W kolejnym kroku przechodzimy do przygotowania nadzienia. W tym celu obieramy, kroimy cebulę i smażymy na patelni. Jak już stanie się przeźroczysta, to dodajemy do niej mięso mielone.
Następnie mieszankę smażymy na wolnym ogniu i dodajemy do niej obrane oraz starte na grubej tarce ziemniaki.
W momencie, gdy będą na pół gotowe, wystarczy je doprawić pieprzem i solą. Ziemniaki można również zastąpić gotowanym ryżem.
W naczyniu do pieczenia rozkładamy ugotowane wcześniej liście kapusty tak, aby przykryły cały spód. Kładziemy na nich połowę nadzienia, które polewamy jajkami ubitymi z mlekiem.
Następnie należy przygotować drugą warstwę w dokładnie ten sam sposób, a całość przykrywamy liśćmi kapusty i smarujemy kwaśną śmietaną. Tak przygotowane danie należy włożyć do piekarnika rozgrzane do 180 stopni i piec przez 40 minut.