Ten przepis na karkówkę jest wyjątkowy i przypadnie do gustu miłośnikom kuchni cygańskiej.

Ten przepis jest przeznaczony dla prawdziwych fanów kuchni cygańskiej: soczysta karkówka z ziemniakami, aromatyczne przyprawy i delikatne ziemniaki!

To nasz ulubiony przepis na mięsne danie, które przywołuje na myśl gorące letnie dni. Przypomina też wszystko to, co najlepsze w lecie: grillowanie z przyjaciółmi i zimne piwo oraz leniwe popołudnia na świeżym powietrzu. Ten przepis jest łatwy do wykonania i bardzo przystępny cenowo.

Aby przygotować karkówkę po cygańsku, potrzebujesz:

  • 1,5 kg karkówki wieprzowej
  • 2 kg ziemniaków
  • 200g kwaśnej śmietany
  • 100g boczku
  • 100ml oleju słonecznikowego
  • 60 mililitrów jasnego piwa
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 2 cebule, czerwona i biała;
  • 1 łyżka miodu
  • przyprawa do gyrosa;
  • pęczek pietruszki
  • Przyprawy do smaku

Instrukcja przygotowania krok po kroku

error: Treść zabezpieczona !!