Przepisy kulinarne Tymi kotlecikami warzywnymi poczęstowała mnie moja babcia. Smaczniejsze niż mięsne. 15 min i gotowe Last updated maj 15, 2021 17 Szybkie kotleciki warzywne gotowe w 15 minut. Koniecznie wypróbuj, są naprawdę pyszne! Wegetariańskie kotleciki to doskonała alternatywa dla ich mięsnych odpowiedników. Są równie smaczne, pożywne i zdrowe! Ich wykonanie trwa zaledwie kilkanaście minut i jest niezwykle proste. Do wykonania kotletów potrzebujesz jedynie kilku prostych składników. Wskazówka – możesz dodać do kotlecików jedną lub dwie łyżki chudego twarogu. Będą wtedy jeszcze bardziej soczyste. Składniki: 400 gramów gotowej mieszanki warzywnej, 3 łyżki mąki pszennej, 2 jajka, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku. Wykonanie: Dokładnie zblenduj zamrożone warzywa. Następnie, dodaj do nich jajka, mąkę oraz przyprawy. Całość wymieszaj. Rozprowadzaj kotleciki łyżką na rozgrzanej patelni. Smaż przez około 2-3 minuty po dwóch stronach.