Nie marynuj już kotletów w jajku i mące. Wszystko jest o wiele łatwiejsze i smaczniejsze
184
Musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, olej, majonez i płynny miód łączymy w jedno. Dodajemy pieprz oraz sól do smaku i całość ponownie bardzo dokładnie mieszamy.
Kurczaka należy opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso kroimy na cienkie kotleciki, po czym przykrywamy je folią spożywczą i tłuczemy je na cienkie kotleciki.
Potem całość zalewamy marynatą i odstawiamy w ten sposób do lodówki na 1-2 godziny. Przygotowujemy blachę, którą należy wyłożyć pergaminem. Na nią to wykładamy marynowane kotlety.
Jeżeli zostało jeszcze trochę marynaty, to wszystko wlewamy na blachę, pamiętając o tym, aby nie „utopić w niej mięsa. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy do niego mięso na blaszce na 40 minut.