Prosta instrukcja pieczenia kotletów wieprzowych w piekarniku. Są one gotowe w ciągu kilku minut.
4 196
Ustaw tryb „Bake” (Pieczenie). Piec potrawę przez co najmniej 15 minut z każdej strony.
Można zmienić składniki, aby dostosować je do własnych potrzeb.
Możesz zastąpić białe pieczywo bułkami, grzankami lub chlebem chrupkim. Bułkę tartą można zastąpić mąką lub kaszą manną. Aby mięso było bardziej miękkie, można dodać kilka łyżek oleju. Aby kotlety były jeszcze bardziej kruche, podczas pieczenia dodaj do blachy 100 ml wody.
Jaką liczbę kotletów można zrobić z 1 kg mięsa mielonego?
Postępując zgodnie z tym przepisem, otrzymasz około 12 średniej wielkości kotletów. Podobne rezultaty można uzyskać, używając 1 kg mięsa. 24 kotlety. Waga każdego kotleta wynosi 70 g.