Ciasto:
Krem:
Dekoracja:
Dodaj ciastka do większej miski. Mielimy je za pomocą miksera. Teraz mieszamy orzechy, które następnie dodajemy do proszku biszkoptowego i mieszamy razem.
Do masy dodać roztopione masło i wymieszać. Ciasto powinno zachować swój kształt po wyrobieniu i nie uwalniać dużej ilości masła. Masę przelać do tortownicy o średnicy 18 cm, docisnąć szklanką tak, aby brzegi się podniosły. Reszta ciasta pokryje dno. Połowę twarogu lub mascarpone włożyć do miski, dodać nutellę i wymieszać .
Następnie wykładamy krem na ciasto. W drugiej misce ubij bitą śmietanę z cukrem pudrem. Ubij go z drugą częścią twarogu lub mascarpone. Krem nakładamy na ten z nutellą, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami i dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.