Lepienie pierogów wg instrukcji mojej babci – jak szybko je lepić. Instrukcja krok po kroku

Pyszne pierogi mojej babci, łatwe i szybkie w przygotowaniu! Jak je przygotować?

Pierogi są jednym z najbardziej smakowitych dań. Nie ma chyba osoby, która nie lubiła by pierogów. Są dostępne w zasadzie w każdym sklepie.

Każda dobra gospodyni wie jednak, że pierogi sklepowe nie umywają się do domowych. Mają znakomity smak!

Bardzo dużo osób kupuje pierogi w sklepie, ponieważ brakuje im czasu na ich lepienie oraz nie ma cierpliwości. Ten pracochłonny proces można przekształcić w niezwykle przyjemny i szybki moment. Sami się przekonajcie i poznajcie mój sposób przyrządzania pierogów!

Jak łatwo i szybko przygotować pierogi?

Najpierw delikatnie rozwałkuj ciasto i posyp je mąką. Następnie od około 5-7 cm od krawędzi ciasta należy ułożyć kulki z farszu.

Potem przykrywamy nadzienie drugą stroną ciasta. Dociskamy ciasto do farszu, w celu nadania mu kształtu naszych pierogów.

Następnie bierzemy okrągłą formę lub szklankę, aby wyciąć pierogi. Ich końce możemy docisnąć, np. widelcem.

Jak widać, jest to bardzo prosta i ekspresowa metoda przyrządzania pierogów! Można ją również wykorzystać do lepienia uszek! Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!