Delikatny sernik „Łzy Anioła” na szybko. Raz, dwa i gotowe. Najlepszy jaki jadłam!
2 951
Ciasto sernik z rosą ma również drugą, piękną nazwę „Łzy Anioła”. Deser jest prosty do wykonania, a jednocześnie bardzo efektowny. Sernik będzie idealny na wszelkie uroczystości, święta i specjalne okazje, a także gdy będziemy chcieli zaimponować komuś swoimi zdolnościami kulinarnymi.
Jest bardzo delikatny, a po ostygnięciu można zauważyć dość magiczny efekt w postaci rosy na wierzchu ciasta. Poniżej przedstawiamy jak krok po kroku przygotować to urocze ciasto.
Składniki:
Ciasto:
mąka 250 gram
masło 80 gram
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
Nadzienie:
twaróg 500 gram
kasza manna 1 łyżka
kwaśna śmietana 100 gram
żółtka 3
cukier 100 gram
szczypta waniliny
Dekoracja:
białka z 3 jaj
cukier puder 3 łyżki
Przygotowanie:
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Masło pokroić. Wymieszać z mąką. Jajko ubić z cukrem i dodać do mąki. Wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 30 minut.