Szybki i prosty przepis na makowiec z twarogiem – najlepszy przepis jaki znam
901
Weź mały garnek i wrzuć do niego zimne mleko, masło, mak i cukier. Połącz i wymieszaj trzepaczką dokładnie wszystkie składniki. Następnie połóż garnek na średni ogień i mieszaj do czasu wrzenia masy.
Następnie dodaj do masy kaszę manną, nie przerywając mieszania. Kaszę manną dodawaj małymi porcjami lub cienkim strumieniem.
Gotową masę zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia na około 20 minut. Teraz weź inny pojemnik i wrzuć do niego twarożek, jajko i szczyptę soli. Wymieszaj dokładnie wszystko przy pomocy ręcznego blendera, tak aby powstała gładka masa.
Następnie dodaj nasiona maku do twarogowej masy. Przy pomocy blendera lub miksera wymieszaj dokładnie wszystko, aż powstanie gładka masa. Teraz połącz mąkę, masło, cukier i szczyptę soli, w celu uzyskania bazy do ciasta.