Szybki i prosty przepis na makowiec z twarogiem – najlepszy przepis jaki znam

Następnie posiekaj wszystkie składniki nożem, blenderem lub po prostu dłońmi. Potem weź odłączoną formę od pieczenia (średnica 18 cm) i przykryj ją papierem pergaminowym.

Teraz połóż połowę przygotowanej bazy ciasta na samo dno i rozprowadź je równomiernie. Następnie delikatnie ubij i wlej na wierzch ciasta masę z twarogiem i makiem. Potem posyp nadzienie resztą częścią ciasta. Rozprowadź je równomiernie na całej powierzchni formy.

Piecz ciasto w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 45-50 minut. Pamiętaj, że wierzch ciasta musi być zarumieniony.

Pamiętaj zwrócić uwagę na to, aby ciasto nie było wyjęte z formy, zanim dokładnie nie ostygnie. Po całkowitym ostygnięciu, ciasto należy włożyć do lodówki na godzinę. Makowiec z twarogiem jest gotowy! Smacznego!

To znakomite ciasto jest świetnym dodatkiem do filiżanki kawy, czy herbaty!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!