W pierwszej kolejności przygotuj ryż. Najpierw podsmaż ryż na odrobinie oleju. Następnie dodaj wodę i podgrzewaj na średnim ogniu.
Kapustę drobno posiekaj, dodaj do wrzątku i wymieszaj. Odstawić na kilka minut na bok.
Połączyć mięso i drobno posiekaną cebulę.
Posiekane mięso dodać do kapusty.
Można też dodać 1 jajko, 1 łyżkę soli, przyprawy do smaku oraz ugotowany ryż.
Z masy uformować kotlety.
Ułóż je na blasze do pieczenia posmarowanej olejem. Piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Marchewki zetrzyj na tarce, a cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę przez około 1-2 minuty.
Gotuj marchewki przez 5 minut. Dodaj 2 ząbki czosnku, 200 g żurku i 500 ml wody.
Doprowadź do wrzenia. Pozostawić do krótkiego wrzenia, a następnie ostudzić.
Piec jeszcze przez 20 minut.