Dzięki temu przepisowi na zapiekankę mięsno-ziemniaczaną możesz wywrzeć na gościach niezapomniane wrażenie.

Która gospodyni nie chciałaby spędzać 20 minut na gotowaniu obiadu każdego wieczoru? Przygotuj jedzenie, a następnie zaufaj swojemu piekarnikowi. To prosty przepis, który sprawi, że powstanie niesamowite danie.

Nie musisz poświęcać wiele czasu ani energii na gotowanie ziemniaków z mięsem. Do przygotowania tego dania możesz użyć dowolnego mięsa znajdującego się w lodówce – kurczaka, wieprzowiny lub wołowiny. Możesz zrezygnować z używania noża, ponieważ potrawa jest tak delikatna i miękka podczas gotowania. Szybko staniesz się fanem mięsa z ziemniakami i serem.

Składniki:

  • 700 g wieprzowiny
  • 800 g ziemniaków
  • Do smaku: Sól, mielony czarny pieprz i olej słonecznikowy
  • 1 cebula
  • 100 g twardego sera żółtego
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!