Ziemniaki musztardowe po niemiecku z ziołami – Kiedy serwuję je na stole, rozmowy ustępują. Zaskoczę Cie tym przepisem

Będąc w Niemczech i kosztując lokalne przysmaki natrafiłam na smak, który na zawsze pozostanie w mojej pamięci.

Ziemniaki – klasyczny przysmak, który można przyrządzić na wiele sposobów. Dziś pokażę Ci jak mały dodatek, który w dodatku nie nagnie Twojej kieszeni, może zmienić prostotę w coś niebiańskiego! Przygotowanie tego banalnego przepisu zajmuje chwilę, jednak rozkosz zostaje zdecydowanie na dłużej.

Co będzie potrzebne?

  • musztarda francuska – 2 łyżki
  • oliwa z oliwek – 100 ml
  • ocet winny – 4 łyżki
  • szczypiorek
  • sól do smaku
  • ziemniaki 1 kg

Jak wykonać?

Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Gotuj do miękkości przez około 15 minut.

Musztardę, oliwę, ocet i szczypiorek wymieszaj ze sobą, dodaj sól do smaku.

Odcedź ziemniaki, dodaj sos musztardowy i ostrożnie wymieszaj.

Gotowe! Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!