Prosty przepis na nadziewane piersi z kurczaka: Wystarczy pokroić, wypełnić i pyszny obiad to pół godziny na stole
51
Najpierw umyj i osusz piersi z kurczaka. Następnie przetnij wzdłuż, ale nie przecinaj ich całkowicie.
Dobrze rozprowadź przyprawy na powierzchni mięsa.
Umyj pomidory i pokrój je w kółka, ser pokrój w plasterki. Dodaj łyżkę śmietany oraz łyżkę musztardy do miski i wymieszaj.
Na każdym kawałku mięsa ułóż po 2 plastry pomidora, 2 plasterki sera i złóż.
Na wierzchu wykonaj 3 nacięcia i tak przygotowane piersi z kurczaka włóż na posmarowaną olejem blaszkę. Posyp solą i posmaruj mieszaniną musztardy oraz śmietany.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 ° C przez około 20-25 minut. Następnie ułóż na wierzchu kawałek sera i piecz jeszcze przez około 2-5 minut.