To sycące danie pasuje nie tylko na obiad, ale również na lunch albo kolację. Warto wypróbować je u siebie w kuchni, a rodzina zapewne będzie zachwycona!
Mięso dokładnie umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, a następnie pokroić na plastry i stłuc je tłuczkiem. Każdy kawałek należy doprawić solą oraz ulubionymi przyprawami z obu stron.
Później przełożyć je do miski i zakryć folią spożywczą. Przechowywać je w ten sposób w lodówce około 40 minut. W tym czasie można zetrzeć żółty ser na tarce o grubych oczkach.
Ogórki trzeba pokroić wzdłuż na 4 cienkie części. Po upływie zalecanego czasu, mięso rozłożyć na blacie i na każdym kawałki umieścić kawałek ogórka.
Naczynie, w którym będzie pieczone mięso – natłuścić. Potem ułożyć każdą roladkę obok siebie.
Zaleca się, aby delikatnie naoliwić rolki na wierzchu. Całość wstawić do wcześniej dobrze rozgrzanego piekarnika.
Pod koniec tego czasu, każdą roladkę posypać serem.