Aczkolwiek, czy robiłeś kiedyś naleśniki bez mąki, ponieważ akurat jej zabrakło lub chcesz spróbować czegoś nowego? Oto banalny przepis, do którego potrzebujemy tylko podstawowe składniki.
Przygotowanie naleśników jest bardzo proste i robimy je podobnie jak tradycyjne naleśniki z mąką. Zacznij od wymieszania 5 jajek z cukrem.
Przygotowane ciasto odstaw na 15 minut. W tym czasie, nagrzej nasmarowaną olejem słonecznikowym patelnię. Naleśniki smaż wyłącznie z jednej strony – ważne!
Aby przygotować nadzienie należy zetrzeć twaróg z cukrem. Możesz również dodać ulubione dodatki np. rodzynki, owoce, mak. Usmażone naleśniki wypełnij przygotowanym nadzieniem oraz zawiń je w trójkąt lub rulon i włóż do naczynia żaroodpornego. Opcjonalnie wierzch naleśników możesz posmarować masłem i kwaśną śmietaną.