Napój ułatwiający trawienie – prosty przepis. Pij go codziennie, a Twój żołądek Ci podziękuje

Połączenie cytryny z różnymi produktami bardzo często wykazuje działanie lecznicze. Jednym z takich przykładów jest napój pochodzący z Włoch, który pomaga zmniejszyć uczucie ciężkości w żołądku, a tym samym ułatwić proces trawienia.

Szczególnie poleca się go pić po obfitych posiłkach. Canarino pity w zimie pomaga zwalczać przeziębienie, jest skuteczny także podczas nudności czy niechcianego bólu brzucha.

Jego receptura opiera się na połączeniu cytryny z liśćmi laurowymi, a całe przygotowanie trwa nie więcej niż 10 minut.

Wymagane składniki:

  • 500 ml wody
  • 1 cytryna
  • 2 liście laurowe
  • miód

Sposób przygotowania:

Weź cytrynę, umyj ją pod bieżącą, ciepłą wodą, a następnie obierz. Najlepiej zrób to za pomocą obieraczki do warzyw i uważaj, by nie dotknąć białej części znajdującej się zaraz pod skórką.

Do sporego garnka wlej pół litra wody, dorzuć skórkę oraz liście laurowe. Całość wstaw na kuchenkę i gotuj przez około 5 minut na małym ogniu. Po 5 minutach zacznij zaparzać napar, dodaj trochę miodu, by napój był słodszy.

Jeżeli lubisz goździki lub imbir, to także możesz dodać je do mikstury. Mam nadzieję, że napój pomoże ci we wszystkich dolegliwościach!

error: Treść zabezpieczona !!