Gołąbki po cygańsku – oryginalny tradycyjny przepis na pyszne gołąbki. Lepszych w życiu nie jadłam

Dzisiejszy przepis przyniesie nutę nostalgii z dawnych lat, a znalezieniem go gdziekolwiek indziej będzie graniczyło z niemałym wyzwaniem.

Zacznijmy jednak od początku, do przyrządzenia cygańskich gołąbków będziesz potrzebować: 
  • sto gram ryżu,
  • jeden kilogram mielonej wieprzowiny,
  • jeden kilogram liści kapusty,
  • cztery cebule,
  • jedną marchew,
  • jedną paprykę,
  • jednego pomidora,
  • trzy łyżki koncentratu pomidorowego,
  • olej roślinny,
  • liść laurowy,
  • sól, pieprz oraz inne przyprawy.

Jeśli wszystkie składniki są już przygotowane, można brać się do pracy! Liście kapusty przygotuj jak do klasycznych gołąbków, podczas gotowania kapusty, oddziel od niej liście.

error: Treść zabezpieczona !!