Te patenty pozwolą Ci na gotowanie w kuchni.

Czy zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego dania najlepszych szefów kuchni są tak popularne?

Łatwo jest postępować zgodnie z przepisem. Ale najlepsi szefowie kuchni mają swoje kulinarne sekrety, dzięki którym dania są jeszcze lepsze. Jak sprawić, by mięso i naleśniki rozpływały się w ustach, a zupa była kremowa i aromatyczna? Te 12 patentów sprawi, że staniesz się gwiazdą kuchni.

1.Jak sprawić, by kremowa zupa była jeszcze smaczniejsza?

Gotowanie warto zacząć od podsmażenia ulubionych warzyw w jakimś tłuszczu. Tu najlepiej sprawdza się oliwa z oliwek. Gdy warzywa będą już zrumienione, dodaj do nich wodę.

Można również dodać bulion. Jest to kostka bulionowa, która została rozpuszczona w gorącej wodzie. Ten prosty trik spowoduje karmelizację cukru w warzywach i poprawi ich ogólny smak. Ten trik przydaje się również podczas robienia gulaszu.

2. Jak zrobić najlepsze jajka sadzone

Jajko należy usmażyć na maśle. Następnie smaż jajko na maśle przez 4 minuty. Doprawić jajko solą.

3. Sprawić, by mięso było bardziej miękkie

Specjalna solanka to doskonały sposób, aby zapobiec wysuszeniu mięsa. Przygotuj 3 szklanki wody. Do wody dodaj 1/4 szklanki soli. Połącz wszystko w misce. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

4. Przepis na naleśniki

Można dodać 2 łyżki śmietany, aby ciasto było bardziej puszyste.

5. Jak zrobić najlepszy chleb prosto z piekarnika

Aby upiec swój chleb, wstaw do piekarnika miskę z wodą. Dzięki temu Twój chleb będzie miał chrupiącą skórkę i piękną tostową teksturę.

6. Kiedy czosnek smakuje zbyt mocno

Po prostu dodaj trochę soku do każdego dania, w którym znajduje się czosnek. Dzięki temu czosnek zmięknie.

7. Jak można sprawić, by ciasto było smaczniejsze?

Piec w temperaturze pokojowej z masłem

8. Cukier

Cukier możesz dodać do wielu potraw, traktując go jak sól. Dzięki temu wzbogacisz smak każdej potrawy.

9. Przepis na doskonałą rybę

Przed upieczeniem posmaruj ją majonezem. Posyp solą i skrop sokiem z cytryny.

10. Najlepszy przepis na stek

Wystarczy wyjąć stek z lodówki co najmniej 1 do 2 godzin przed planowanym smażeniem.

11. Tłuczone ziemniaki w nowy sposób

Wystarczy ugotować ziemniaki z odrobiną masła lub mleka. Na końcu można zrobić puree z ziemniaków.

12. Co można zrobić, aby przyprawy lepiej smakowały?

Wrzuć je na patelnię i gotuj na średnim ogniu przez 20 minut.

Te patenty na gotowanie są uniwersalne i mogą być wielokrotnie wykorzystywane podczas pieczenia, smażenia czy gotowania. Z tych pomysłów można stworzyć pyszne przeciery, mięsa i naleśniki.

error: Treść zabezpieczona !!