Ten przepis to świetny sposób na przygotowanie pysznego deseru, który smakuje jak ptasie mleczko. W tym przepisie, w przeciwieństwie do oryginału, nie ma dodatku cukru. Jest on odpowiedni nawet dla małych dzieci. Potrzeba tylko 2 składników. Zwykle przechowuje się je w kuchni na wszelki wypadek.
Dodaj żelatynę do musu i przełóż go do żaroodpornej miski. Odstawić na chwilę, aby masa napęczniała.
Podgrzej ją w gorącej kąpieli wodnej i często mieszaj. Mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
Pozostawić ciasto do ostygnięcia na około 15 minut. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na około 15 minut. Wymieszaj za pomocą miksera. Trwa to około 10 minut.
Po wykonaniu tej czynności wyłóż masę na blachę do pieczenia i pozostaw do ostygnięcia na co najmniej godzinę. Następnie można pokroić deser na małe kawałki. Dla urozmaicenia można też dodać pieczone jabłka.