Jest to przepis na smacznego, pieczonego w sosie musztardowo – śmietanowym kurczaka. Idealny pomysł na obiad, kiedy nie mamy zbyt dużo czasu.
Umyj, osusz i pokrój piersi na niewielkie kawałki. Dodaj przyprawy, wyjmij naczynie żaroodporne, posmaruj je tłuszczem i ułóż w nim mięso.
Następnie wymieszaj śmietanę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawą gyros oraz musztardą. Jeśli nie posiadasz przyprawy, nie martw się: wykorzystaj czerwoną paprykę i mieszankę ziół. Tę mieszaninę wlej do mięsa.
Piersi z kurczaka w sosie piecz przez 40 – 50 min w 180 stopniach Celsjusza. Możesz sprawdzić, czy mięso jest już gotowe, wsuwając nóż czy widelec.
Jeżeli zależy Ci na chrupiącym kurczaku, zdejmij folię na kilka minut przed upływem czasu i pozwól, żeby mięso doszło.