Nie znam osoby, która nie lubi połączenia smaku delikatnego ciasta oraz jabłek. A temu przepisowi z pewnością nikt się nie będzie w stanie oprzeć.
Prostota i ekspresowe tempo wykonania bez wątpienia skuszą Cię do wypróbowania go w najbliższym czasie. W tej wersji będą to placuszki z jabłkami bez mąki.
Tym bardziej znajdą wielu zwolenników, ponieważ obecnie mąka jest składnikiem, którego amatorzy zdrowego stylu życia stanowczo unikają. Zamiast mąki użyjemy zdrowszego zamiennika, a mianowicie kaszy manny. Czas na przepis.
Jabłka obierz, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Do jabłek wbij całe jajka i dokładnie wymieszaj.
Staraj się jak najstaranniej połączyć wszystkie składniki. Odstaw tak przygotowaną masę na około 20 minut. W tym czasie kasza dostatecznie spęcznieje.
Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju i nakładaj na nią małe placuszki. Pamiętaj o małym ogniu, aby usmażyły się na złoty kolor.