Pomidory w panierce – szybka przekąska, która znika ze stołu w kilka chwil. Zaskoczeni goście zawsze pytają o przepis
23
Przekąska zrobiona z panierowanych pomidorów zachwyci waszych nawet najbardziej wymagających gości! Nawet jeśli przyjedzie teściowa!
Uwielbiamy eksperymentować i wciąż szukać nowych, cudownych przepisów dla was dlatego dziś Przedstawiamy przepis na istną bombę pomidorową.
Potrzebne składniki:
3 pomidory
1 jajko
3 łyżki startego sera
3 łyżki bułki tartej
1 łyżką mąki pszennej
50 ml oleju roślinnego
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania potrawy:
Na początek należy umyć dokładnie pomidory, a następnie pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Urywamy kawałek ręcznika papierowego i układamy na nim pomidory, aby wchłonął odrobinę wilgoci. Dzięki temu łatwiej będzie je panierować. Posól i popieprz warzywa.
Czas przygotować panierkę. Do przygotowanego pojemnika wsypujemy mąkę, do drugiego wbijamy jedno jajko, a do trzeciego wrzucamy starty ser i bułkę tartą, a następnie mieszamy ze sobą.
Zaczynamy smażyć. Bierzemy jeden plaster pomidora i obtaczamy kolejno w mące, jajku i panierce z serem. Kładziemy tak przygotowane warzywo na patelni i smażymy do uzyskania złotego koloru z obu stron.
Gotowe pomidory kładziemy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu, a potem na talerz. Przekąska smaczna i zdrowa gotowa! Smacznego!