Pomidory w panierce – szybka przekąska, która znika ze stołu w kilka chwil. Zaskoczeni goście zawsze pytają o przepis

Przekąska zrobiona z panierowanych pomidorów zachwyci waszych nawet najbardziej wymagających gości! Nawet jeśli przyjedzie teściowa!

Uwielbiamy eksperymentować i wciąż szukać nowych, cudownych przepisów dla was dlatego dziś Przedstawiamy przepis na istną bombę pomidorową. 

Potrzebne składniki:

  • 3 pomidory 
  • 1 jajko
  • 3 łyżki startego sera
  • 3 łyżki bułki tartej 
  • 1 łyżką mąki pszennej 
  • 50 ml oleju roślinnego 
  • Sól i pieprz do smaku 

Sposób przygotowania potrawy:

Na początek należy umyć dokładnie pomidory, a następnie pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Urywamy kawałek ręcznika papierowego i układamy na nim pomidory, aby wchłonął odrobinę wilgoci. Dzięki temu łatwiej będzie je panierować. Posól i popieprz warzywa. 

Czas przygotować panierkę. Do przygotowanego pojemnika wsypujemy mąkę, do drugiego wbijamy jedno jajko, a do trzeciego wrzucamy starty ser i bułkę tartą, a następnie mieszamy ze sobą. 

Zaczynamy smażyć. Bierzemy jeden plaster pomidora i obtaczamy kolejno w mące, jajku i panierce z serem. Kładziemy tak przygotowane warzywo na patelni i smażymy do uzyskania złotego koloru z obu stron. 

Gotowe pomidory kładziemy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu, a potem na talerz. Przekąska smaczna i zdrowa gotowa! Smacznego! 

error: Treść zabezpieczona !!