Pyszna przekąska z pieczarek króluje na moim stole. Lepiej zrób podwójną porcję.

Wystarczy 500g świeżych grzybów, żeby przyrządzić niesamowite danie! Istnieje wiele przepisów na potrawy z pieczarkami, ale ten jest jedyny w swoim rodzaju! Jeśli uwielbiasz grzyby, ale na co dzień nie masz za dużo czasu na przyrządzanie skomplikowanych potraw, ten przepis jest dla Ciebie!

Dzięki poniższym wskazówkom w kilkanaście minut stworzysz aromatyczną przekąskę, która zachwyci najbardziej wymagających smakoszy!

Czego będziesz potrzebował?

  • 500g pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • po 2 łyżki oleju słonecznikowego, sosu sojowego oraz octu balsamicznego
  • łyżeczkę tymianku
  • łyżeczkę cukru
  • 1 papryka chilli
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Należy rozgrzać na patelni olej. Następnie obrać czosnek i przecisnąć przez praskę.

Kiedy olej porządnie się rozgrzeje połowę czosnku wrzucić na patelnię wraz z papryczką chilli. Przyrumienić. Grzyby należy umyć i wrzucić na patelnię.

Całość polać sosem sojowym i octem balsamicznym. Posypać tymiankiem zmieszanym z cukrem. Całość delikatnie wymieszać. Dusić przez około 10 minut. Należy od czasu do czasu mieszać grzyby podczas gotowania.

Gotowe danie należy posypać pociętymi ziołami. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!