Eliksir na odporność od mojej babci stosowany przez pokolenia – stosuj codziennie i zapomnij czym jest choroba. Oto przepis

Oto przepis na specyfik na odporność sprawdzony przez pokolenia.

Stosowały go nasze prababcie, babcie, mamy jest to specyfik wzmacniający odporność, a swoje działanie opiera na bardzo pospolitej roślinie jaką jest chrzan oraz na miodzie. Obydwa te składniki są ogólnodostępne od wielu lat. Można je spotkać na wsiach, a nawet w sklepach.

Aby zrobić ten chrzanowy lek można dodatkowo użyć cytrynę i kawałek imbiru. Dodanie tych dwóch składników dodatkowo poprawia jego działanie antybiotykowe.

Domowy preparat chrzanowy jest wyjątkowo przyjazny dla organizmu:

  • mocno wspiera odporność całego ciała,
  • jest antyseptykiem,
  • ma działanie przeciwzapalne,
  • daje efekty podobne do antybiotyków,
  • doskonale oczyszcza krew,
  • chroni komórki przed wolnymi rodnikami,
  • jest stosowany jako profilaktyka raka,
  • zapobiega chorobom sercowo-naczyniowym,
  • obniża wysoki poziom cholesterolu we krwi,
  • zwiększa ciśnienie krwi,
  • utrzymuje mocne i czyste naczynia krwionośne oraz zapobiega zaleganiu w nich złego tłuszczu,
  • oczyszcza układ oddechowy ze śluzu,
  • działa moczopędnie,
  • świetnie usuwa nadmiar wody z organizmu.

Co więcej preparat ten ma jeszcze wiele innych pozytywnych zalet. Jego działania są potwierdzone na choroby oskrzeli, stany zapalne płuc oraz grypę.

Przygotowanie: Sposób nr 1

Na początek należy umyć chrzan i zetrzeć go na grubej tarce. Następnie należy włożyć go do szklanego słoika i wlać do niego około 150 g dobrej jakości miodu. Całość należy zakręcić pod przykrywką i umieścić w ciepłym miejscu.

Preparat chrzanowy następnego dnia należy odcedzić i przelać do ciemnej butelki. Taki domowy specyfik można przechowywać w lodówce przez około 6 dni.

Stosowanie:

Aby lekarstwo domowe przekazało swoje działanie naszemu organizmowi należy stosować jedną łyżeczkę 3 razy dziennie. Niestety taki specyfik nie nadaje się dla dzieci ponieważ ma dość ostry smak. Natomiast dorośli nie powinni przyjmować preparatu jeśli cierpią na wrzody żołądka bądź mają problemy z dwunastnicą .

Przygotowanie: Sposób nr 2

W pierwszej kolejności należy umyć, osuszyć i obierz imbir oraz chrzan. Następnie zetrzyj obydwa korzenie na drobnej tarce. W kolejnym kroku umieść całość w misce lub dużym słoiku i zalej przygotowaną szklanką wody, która już nieco wystygła.

Następnie wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj i odstaw na pół godziny. Następnie całość odcedź i dodaj miód oraz sok z cytryny. Gdy wykonasz wszystkie kroki odstaw specyfik do lodówki.

Lek chrzanowy wykonany drugą metodą należy przechowywać i stosować tak samo jak specyfik wykonany metodą pierwszą.

error: Treść zabezpieczona !!