Pulpety Gryczane Z Czosnkiem – Gdy tylko goście ją posmakują, będą chcieli dokładkę.

Klopsiki gryczane z czosnkiem – procedura przygotowania

Ten przepis z radością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom niskokalorycznych i pożywnych posiłków. Zrób coś dla swojego zdrowia, a jednocześnie ciesz się wspaniałymi klopsikami gryczanymi, zawierającymi mnóstwo witamin i składników odżywczych, które pomogą Ci schudnąć.

Składniki

  • kasza gryczana – 300 g
  • woda – 500 ml
  • oliwa z oliwek – 4 łyżki
  • cebula – 1 szt
  • marchewka – 1 szt
  • jajka – 3 szt
  • sól dla smaku
  • czarny pieprz – do smaku
  • suszony czosnek – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Ten przepis z radością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom niskokalorycznych i pożywnych posiłków. Zrób coś dla swojego zdrowia, a jednocześnie ciesz się wspaniałymi klopsikami gryczanymi, zawierającymi mnóstwo witamin i składników odżywczych, które pomogą Ci schudnąć.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej obraną i drobno posiekaną cebulę – zajmie to około 2 minut. W międzyczasie obrać i drobno zetrzeć marchewkę, dodać ją do cebuli. Wszystko wymieszaj i smaż przez kolejne 2 minuty.

Gotową kaszę gryczaną wymieszać, przełożyć do miski i odstawić. Zdejmij smażoną cebulę i marchewkę z ognia. Do miski z kaszą gryczaną wbijamy trzy surowe jajka i miksujemy blenderem zanurzeniowym.

Cebulę i marchewkę wymieszać z masą gryczaną, posolić i popieprzyć, wymieszać z suszonym czosnkiem. Z powstałej masy formujemy małe klopsiki i smażymy je na oleju przez 3 minuty. Następnie obróć je i smaż przez kolejne 3-4 minuty.

Wskazówka: Gotowe klopsiki połóż na białej serwetce, aby wchłonęła nadmiar tłuszczu.

error: Treść zabezpieczona !!