Moja rodzina uwielbia te pyszne bułeczki serowe – robię je prawie co każdą niedzielę na śniadanie – obłędne w smaku
41
Przepis na idealne, mięciutkie i puszyste bułeczki drożdżowe powinien znajdować się w zasobach każdej pani domu.
Bułeczki są uniwersalne, można je zjeść na śniadanie, zabrać ze sobą do szkoły lub pracy, albo po prostu uczynić z nich dodatek do dania obiadowego. Czasami robimy bułeczki na słodko, jednak te bardziej wytrawne z dodatkiem sera, uwielbiane są również nawet przez dzieci.
Spróbuj koniecznie – są proste w przygotowaniu, niedrogie i bardzo aromatyczne!
Na ciasto potrzebujesz:
900 g mąki pszennej
200 ml ciepłego mleka
10 g suchych drożdży
2 całe jajka
100 ml oleju
3 łyżki masła
2 łyżki cukru
łyżeczka soli
Do nadziania:
250 g twardego sera żółtego, pokrojonego w kostkę (ok. 2×2 cm)