Żadnego skomplikowanego ciasta, tylko herbatniki i nie ma potrzeby włączania piekarnika!
Dodatkowo:
Ciasteczka namocz przez kilka sekund w mleku. Umieść pierwszą warstwę herbatników na dnie wybranej formy. Twaróg wymieszaj z cukrem.
Śmietanę ubij z puddingiem w proszku i mlekiem, aż utworzy się jednorodna masa. Zmniejsz prędkość miksera, dodaj twarożek i ubijaj, aż wszystkie składniki się dokładnie połączą.
Rozprowadź równomiernie połowę kremu na przygotowanej warstwie ciastek. Kolejne herbatniki namocz w mleku i ułóż jako kolejną warstwę ciasta.
Rozprowadzić drugą połowę kremu i wykończ deser ostatnią warstwą ciastek, namoczonych jak poprzednio. Przygotuj polewę ze startej czekolady i gorącej śmietany, wymieszaj trzepaczką.
Polej deser polewą. Przechowuj w lodówce przez kilka godzin. Jeśli nie chcesz robić polewy, nie musisz, deser bez niej jest także pyszny!